Ikon för sökning

Wallenberg som rollmodell

Flera av våra elever har fått delta i ett projekt lanserat av Regeringskansliet, drivet av PsykodramaAkademin, Monica Westberg, och konstnärinnan Sarah Guarino Werner.

Eleverna har fått ta del av Raoul Wallenbergs liv, och framför allt funderat vidare: Hur kan en människa lyckas rädda tusentals personer med risk för sitt eget liv? Och hur vågar VI hjälpa andra även om vi gärna skulle vilja blunda och låta bli att ta risker? Vilka är våra vardagshjältar? Vem ser vi upp till och vill efterlikna? Flera grupper, bland andra eleverna som läser kursen ”Att växa: identitet och relationer”, har gestaltat sin syn på dessa ”hjältar”: en granne som vågar rädda ett barn under en eldsvåda, mormor som stödjer en ung mamma i de vardagliga bekymren, killen som stoppar dem som börjar trakassera en ung tjej, mamman som vet sig vara sjuk och ordnar en säker framtid för sina barn. ”Normala” människor som vågar ta ställning och göra värdefulla, ofta avgörande insatser. Projektets tredje träff har ägnats åt vikten av symboler och skapande utvärderingar. Uppfriskande med ett givande och roligt komplement till undervisning!